Talk kozmetik sektöründe başta bebek pudrası olarak kullanılmıştır.Talk çıkarıldığı bölgelere göre değişen kriztotil , antofilit veya tremolit asbestle kontamine olabilmektedir. Talk asbest içersin veya içermesin bir çok çalışmada kanserojen madde olarak gösterilmiştir.Talkın kullanılmadığı sektör neredeyse yok gibidir.Talkın yapısında silisyum , oksijen, demir,magnezyum ,aliminyum,kalsiyum elementleri bulunmaktadır. Gıda , kozmetik ,medikal ,lastik sanayi ,plastik sanayi , kimya sanayi gibi bir çok sektörde kullanılmaya devam edilmektedir. Talk, sulu bir magnezyum silikat olup, teorik formülü 3MgO 4SiO2 H2O’ dur. İdeal bileşiminde %63.5 SiO2, %31.7 MgO ve %4.8 H2O ihtiva eder. Beyaz, yeşilimsi şeffaf renklerde, kaygan, masif görünümlü ve yumuşaktır. Sertliği Mohs cetveline göre 1-1.5 arasında değişir. Yoğunluğu 2.6-2.8 gr/cm3 arasındadır. Kristal şekli monokliniktir. Talkın ısı ve elektrik iletkenliği zayıftır fakat ateşe dayanıklıdır. Yüksek sıcaklıklarda ısıtıldığında sertleşir, katılaşır. Asitlerle bozulmaz.(1)

Ürünlerinizde talk bulunup bulunmadığının yapıldığı analizlere Talk Free analizi denmektedir.Talk free analizleri tüketiciler açısından oldukça önem kazanmaktadır.Talk free analizleri SEM ve EDXA kullanılarak laboratuvarımızda %0.001 tespit sınırında yapılmaktadır.

Talk Free Analizi

1.500,00₺Fiyat
    • Bu analizde ürün içerisinde talk bulunup bulunmadığına bakılır.
    • Talk içerisindeki asbeste bakılmaz.
       

Hasanpaşa Mah.Uzunçayır Cad.No:41 Yapı İş Merkezi C2 Blk.K:3 D:29 Kadıköy İstanbul

Vergi Dairesi:KADIKÖY Vergi No:9250484850

Ticaret Sicil No:958471 – 0

Mersis No:0925-0484-8500-0016 

Akbank:IBAN: TR060004600171888000097794

Ziraat:IBAN: TR940001000679920807835001

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Instagram