top of page

Risk değerlendirmesi asbest ve NEN 2991


Risk değerlendirmesi asbest ve NEN 2991


NEN2991, asbest içeren malzemeler içeren binaların veya yapıların günlük kullanıcıları için riskleri objektif olarak tanımlamak için kullanılır.

NEN2991 ne zaman?

Asbestin bir binada veya yapıda riskli bir şekilde uygulandığından şüpheleniliyorsa, örneğin yapışma bağlı veya hasarlı asbest içermeyen uygulamalarda veya asbest acil durumlarından ve yangınlarından sonra bir NEN2991 araştırması yapılır. Bu standarda uygun olarak bir asbest soruşturması yapıldığında, asbest riskleri hakkında objektif bir açıklama yapılabilir. NEN2991’in tam içeriği NEN tarafından telif hakkıyla korunmaktadır ve bu nedenle belge serbestçe sunulmayabilir.

Doğru araştırma

Vonka NEN2991 soruşturmasını mümkün olduğunca doğru bir şekilde yürütmek için doğru kişilere, bilgiye ve donanıma sahiptir. Örneğin, istenirse, hava ve yapışkan numuneleri tehlikeli asbest liflerinin varlığı açısından test etmek için tarama elektron mikroskoplarımızı (tarama elektron mikroskopları (SEM) olarak da bilinir) kullanabiliriz.

Asbest acil durumu

Asbest içeren bir plakadan kesme gibi asbest acil durumlarda, Vonka bir mobil tarama elektron mikroskobu ile doğrudan yerinde araştırma yapabilir ve analiz edebilir. Bu şekilde, asbest bulaşmasının olup olmadığını ve ne ölçüde olduğunu hızlı bir şekilde bilirsiniz.

Neden Vonka ?

Vonka asbest araştırmaları konusunda uzmanlaşmıştır. Vonka Türkiye genelinde  emlak sahipleri, konut şirketleri, enerji,denizcilik ve sanayi sektöründe çalışmaktadır. Asbest araştırmalarında en son standartlara göre akredite edilmiştir. Vonka nın mobil laboratuvarları, profesyonel bir kurye servisi ve mobil elektron mikroskopları ile acil servisi vardır.

mobil asbest thermo

mobil asbest thermo


İlgili Yazılar

Hepsini Gör

ISO 22262 SEM ve PLM Asbest Analizi

Sem edx ve Plm ile uluslararası standardı olan ISO 22262 metodu ile asbest analizi yapılır. Numunelerin içerisinde bulunan asbest lifleri görüntülenir morfolojisi incelenir. Liflerin elementel içerig

bottom of page