top of page

Malzeme Analizi SEM EDX görüntüleme elementel analiz

SEM Malzeme Analizi

Malzeme bilimi, maddenin çeşitli özelliklerini ve bunların bilim ve mühendislikteki uygulamalarını içeren disiplinler arası bir alandır. Malzemeleri analiz etmek ve özelliklerini kullanmak bu alandaki en büyük zorluklardan biridir ve materyalleri anlamakla birlikte temelde istenen özelliklere sahip yeni malzemeler yaratılabilir. Malzeme yüzeylerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri birçok uygulamada önemli rol oynadığından Phenom masaüstü taramalı elektron mikroskopları yüzey ve arayüzeyle ilgili süreçler ve incelemelerine odaklanır. Phenom SEM'in yüzey, bileşik ve parçacıkları gözlemleme ve analiz etme konusunda güvenilir bir araç olduğu kanıtlanmıştır. Üretim esnasında kalite sigortası için, işlemden sonra bileşiklerin element analizine ve hatta parçacık şekillerinin analizi için kullanılabilir.


SEM Görüntüleme-Elementel Analiz-Yarı Kantitatif

Taramalı elektron mikroskobu (sem) ile görüntüleme

  1. Seramik ve diğer numunelerin yüksek büyütmelere kadar ( x100000, çözünürlük 15 nm ) morfolojik, elementer analizleri, topografik ,morfolojik  görüntülenmesi ( Bor ve altı elementler hariç) yapılabilmektedir.

  2. Analiz için gönderilecek numuneler toz veya blok halinde olabilir.

  3. Numune toz ise en az 10 g, katı blok halinde ise çapı en fazla 5 cm, boyu 5 cm olmalıdır.

  4. Örnek hazırlama sırasında örneğin tutucuya sabitlenmesi ve deney sonunda tutucudan alınma işlemi durumunda numunede meydana gelmesi mümkün bozulma, kirlenme, deformasyon, kırılma, v.b. gibi aksaklıklardan sorumlu değiliz.

  5. Metal dışı malzemelerin Au kaplanarak iletken hale getirilmesi gerekmektedir.

  6. Numune üzerinde kesme, parlatma ve kaplama gibi hazırlama işlemi yapılacaksa (numune hazırlama); bu işlemlerden doğabilecek kayıplar analizi talep eden tarafından mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Bu işlemler sırasında doğabilecek zararlardan laboratuvarımız sorumlu değildir.

  7. Analiz ve görüntüleme işleminin süresi en geç 2 iş günüdür.

  8. Numune sahibinin talep dilekçesinde belirtmesi şartıyla, analiz sonuçları bir CD’ye kaydedilerek, çalışma bitimini takiben ilgiliye teslim edilebilir.

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

ISO 22262 SEM ve PLM Asbest Analizi

Sem edx ve Plm ile uluslararası standardı olan ISO 22262 metodu ile asbest analizi yapılır. Numunelerin içerisinde bulunan asbest lifleri görüntülenir morfolojisi incelenir. Liflerin elementel içerig

Asbest Söküm ve Asbest Denetim (muayene,kontrol)

Asbest Neden Kontrol Edilmeli Asbest, birçok yapı malzemesinin çok yaygın bir bileşenidir. Ev sahipleri ve müteahhitlerin, asbest liflerini rahatsız edecek herhangi bir projeden önce bir asbest araştı

bottom of page